Hemelse Modder

Dit nagerecht mag qua presentatie te wensen overlaten maar… de smaak doet de titel alle eer aan. Dit is hemels smullen en ook nog eens snel klaar. Voor de lezers die hard aan het lijnen zijn om er van de zomer beeldig slank bij te lopen kan ik dit recept niet aanbevelen. Echter bevat het een flinke dosis chocolade en het liefst pure chocolade wat positieve effecten heeft.

Men beweert dat chocolade een afrodisiacum is. Chocolade bevat drie substanties: cafeïne, theobromine en fenylethylamine die mogelijk bijdragen aan deze mythe. Cafeïne is een stimulatiemiddel. Theobromine stimuleert de hartspier en het zenuwstelsel. Fenylethylamine is een vermaard gemoedstoestandverbeteraar en een antidepressivum (alhoewel hier nog geen wetenschappelijk bewijs voor is). De combinatie van deze drie substanties, en de extra energie, zorgen ervoor dat de hartslag omhoog gaat en je springerig en frivool wordt (dit geeft een enigszins vergelijkbaar gevoel met verliefdheid). Het is niet voor niets dat de azteken koning Montezuma een glas chocolade dronk voordat hij een van zijn vrouwen bezocht…

Wat heb je nodig:

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram chocolade naar smaak (ik gebruik half puur, half melkchocolade)

Klop de slagroom stijf. Breek de chocolade in stukjes en smelt deze ‘au bain marie’. Zodra de chocolade gesmolten is de pan van het vuur nemen. Een flinke schep van de slagroom voorzichtig door de chocolade roeren zodat de chocolade iets afkoelt. Daarna het chocolade/slagroom mengsel bij de slagroom voegen en voorzichtig doorroeren. Af laten koelen in de koelkast en smullen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s