De Beverwijkse Bazaar

Vanmiddag ben ik met vriendin I. naar de Beverwijkse Bazaar geweest voor groente, fruit en noten. De meeste mensen kennen de markt van alle rommel die daar verkocht wordt. Tenminste dat vind ik. Hallen vol met namaak, leer, bruidsjurkjes, electronica etc. etc. Ik ben er ooit eens geweest maar werd er heel verdrietig van. Maar Hal 32 vind ik fantastisch. Al die kleuren, geuren, exotisch producten en mensen. In deze hal bevind zich de Oosterse markt. Op vrijdagmiddag zijn de standhouders druk bezig om al hun waar uitnodigend uit te stallen. Je hoeft dan geen parkeergeld te betalen en kunt makkelijk voor de deur parkeren.

IMG_8172 IMG_8175

Als je binnenkomt waan je je meteen in het Midden Oosten. Kramen vol met groenten en fruit. Naast het aanbod dat we normaal ook bij de plaatselijke groenteboer aantreffen zijn hier heel veel vergeten groenten en exotisch fruit te vinden. Prachtig om te zien en spotgoedkoop. Het liefst wordt alles in grote hoeveelheden verkocht maar enkele stuks kan gelukkig ook. Ook zijn er verse kruiden verkrijgbaar. Bossen vol munt, koriander, peterselie en dille. Ik kan bij mij in de buurt slecht aan koriander komen dus heb een flinke bos meegenomen die ik dan invries. En verse munt voor de thee! Gelukkig hadden we een paar kleine pakezeltjes mee die de bergen verse waar voor ons konden tillen;) Voor kinderen is het hier ook een feestje want alles mogen ze proeven. Hoewel ze sommige dingen toch wat bedenkelijk aanpakken. Drakenfruit klinkt toch een beetje griezelig voor ze.

IMG_8167 IMG_8166

In de hal naast de groentemarkten staan de stands met noten, zaden, Turks Fruit etc.. Jemig, wat is dat lekker allemaal. Walnoten, Macademia’s, Pistache, Amandelen, Pindarotsen, chocolade pinda’s, pijnboompitten…. Eindeloze bergen vol noten. Tegenwoordig spelen ze ook in op de Superfoods. Chia- en Hennepzaden, Quinoa, Goji- en Moerbeibessen etc. En… alles weer proeven. Dit is mijn favoriete kraam. Jammie! Ik heb amandelmeel, macademia’s, walnoten, chocolade walnoten en kaneelamandelen gekocht.

IMG_8169 IMG_8171

In dezelfde hal zijn ook bakken vol met diverse soorten olijven, dadels en vijgen te vinden.

IMG_8179 IMG_8177

En ook de specerijen zijn hier te koop. Je kunt het echt zo gek niet bedenken. Alles voor slechts 1,- euro per bakje. Er is ook een 40 kruiden mengsel te koop die er prachtig kleurrijk uitziet.

IMG_8180 Toen we allemaal krom liepen met tassen vol lekkers zijn we nog even langs het broodstalletje gegaan die buiten staat. Voor thuis een enorme Turkse pizza meegenomen voor slechts 6 euro 50 en baklava als toetje. De kleine man vond het goed spul.

Wil je de Oosterse Markt bezoeken dan kan dat op zaterdag en zondag. De entree is gratis. Op vrijdagmiddag kun je terecht om een uur of half vier. Er zijn dan maar een aantal kramen open.

 

Advertenties

4 gedachten over “De Beverwijkse Bazaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s