Apple muffins with honey and cinnamon

Voor het weekend begint vind ik het leuk om koekjes, muffins of taart te bakken. Dit keer heb ik gekozen voor de appelmuffins met honing en kaneel van Nigella Lawson uit haar boek ‘Keuken’.  Het zijn lekkere vochtige muffins, de honing en de appel gaan perfect samen! Ik heb ze al eens eerder gemaakt en ze zijn snel te maken en heerlijk. Dat laatste vinden de kleine mensen hier in huis zeker ook want de schaal met muffins is op een paar na tussen de middag leeg geroofd. Waar laten ze het allemaal zonder kogelrond te worden?

Anyway…. Hier volgt het recept:

Ingrediënten (voor 12 grote muffins of 24 kleine muffins):

2 appels (ik gebruik maar 1,5, anders is het teveel appel en te weinig muffin naar mijn smaak)
250 gr bloem (Nigella gebruikt speltmeel maar gewone bloem gaat ook)
2 theelepels bakpoeder
2 theelepels kaneel
125 gr lichtbruine suiker (ik gebruik rietsuiker)
1,25 dl vloeibare honing
4 eetlepels vloeibare yoghurt
1,25 dl neutraal smakende olie (ik gebruik zonnebloemolie)
2 eieren
2 eetlepels gemalen amandelen (of amandelen in stukjes gehakt, maar ik verkies gemalen)

Werkwijze:

Verhit de oven op 200 graden en vul de muffinplaat met papieren vormpjes.
Schil de appels en ontdoe ze van het klokhuis. Snij ze in blokjes van ongeveer 1 cm.
Neem 2 kommen.
Doe in de ene kom de bloem, het bakpoeder, de kaneel en het amandelpoeder en meng goed.
Doe in de andere kom de suiker, de honing, de yoghurt, de eieren en de olie en meng goed.
Spatel de vochtige ingrediënten vluchtig door de droge ingrediënten. Meng er de blokjes appel door. Stop met mengen zo snel alles gemengd is, want als je te lang mengt zijn je muffins niet luchtig meer.

Vul de muffinbakjes en zet de plaat voor 20 minuten in de voorverwarmde oven. (De kleine muffins moeten korter in de oven). Ze zijn klaar als ze goudbruin en gerezen zijn en een prikker er droog uitkomt.
appelmuf2
Laat ze je smaken en succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s