Hartenstraat

Heb je ook af en toe het gevoel dat je ‘uit’ staat? Dat gevoel had ik heel sterk bij de film Hartenstraat van Sanne Vogel. Een leuke cast, goede recensies, perfecte film locatie, luchtig verhaal en ik was in goed gezelschap. Ik had echt zin om deze film te zien. Mijn favoriete genre, de romantische komedie. En wat gebeurt er? Helemaal niets! Normaal moet ik met dit soort films zo vreselijk en hard lachen dat degene die naast mij zit een beetje gegeneerd schuin gaat zitten. En nu niets, helemaal niets! Geen lach, laat staan schaterlach, geen hoge kirretjes, geen aaahhhhs of oooohhhhs en niet het gevoel van “dat wil ik ook!”. En dat kan ik toch niet uitstaan…….

Deze sprankelende romantische feelgood comedy speelt zich af in de Negen Straatjes in Amsterdam. In dit dorpje in de stad lijkt iedereen op zoek naar liefde. Zoals de onverbeterlijke rokkenjager Bas, de senioren Bep en Aart en het gesettelde stel Rein en Jacob.
De enige die niet op zoek is naar liefde, is Daan. Hij woont hier met zijn dochter Saar in de Hartenstraat, waar hij zijn een eigen zaak als traiteur heeft. Dan verschijnt Katje in zijn leven. De knappe modeontwerpster opent naast zijn winkel in de Hartenstraat een hippe modezaak.
Als vlak voor het openingsfeest de catering onverwachts afbelt, moet Katje wel een beroep doen op Daan. Dat is vragen om narigheid: de twee zijn in alles elkaars tegenpool. Toch ziet Katje stiekem ook wel iets in haar buurman, zeker nu in haar huidige relatie met Thomas niet veel muziek meer zit. Als Katje erachter komt dat Daan aan online dating doet (gedwongen door zijn beste vriend Bas), stuurt ze hem een anoniem bericht. En wat blijkt? Daan, die de echte Katje niet kan uitstaan, is best gecharmeerd van de ‘Girl Next Door’ die zij op internet speelt…

– Liefde is overal, maar soms is de overkant ver genoeg –

hartenstraat2

Bron: Hartenstraat, de film

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s