Smoothie Challenge Viv Online (dag 3)

De smoothie van vanochtend is een soort puddinkje geworden. Ik heb de goji bessen en chia zaadjes eerst even voorgemalen in de blender. Dit om stukjes in mijn smoothie tegen te gaan. Ja, ik weet het….. als mijn kinderen iets dergelijks zouden zeggen zou ik ook zeggen wat jij nu denkt. Daarna de banaan, amandelmelk en blauwe bessen toegevoegd en lekker lang laten blenden. Ik denk dat de smoothie door de chia zaadjes zo lobbig is geworden. Ondanks dat was hij erg lekker! En snel te maken. Ik heb de havermelk en aardbeien dus vervangen door amandelmelk en blauwe bessen. En de cashewnoten ben ik vergeten bedenk ik mij nu…. Het recept vind je hieronder.

sap Vaak hoor ik om mij heen dat mensen het te duur vinden om allerlei machines aan te schaffen. Blender, sapcentrifuge, slowjuicer, keukenmachine of broodbakmachine etc. Dat vind ik ook en daarom koop ik dat soort machines op Marktplaats. Veel mensen schaffen van alles aan en gebruiken het uiteindelijk toch niet en gaat het weer op Marktplaats. Je kunt de machines voor een vriendelijke prijs kopen en niet getreurd als je het zelf vervolgens ook niet gebruikt want dan zet je het zelf weer lekker te koop. Moet je alleen nog even bedenken waar je al die apparaten in de keuken gaat opbergen.

Ingrediënten
½-1 glas havermelk (of amandelmelk)
4 aardbeien (of ander fruit)
½ banaan
1 handje cashewnoten (Niet vergeten!:)
2 el gojibessen
1 el chiazaad

Voeg alles samen in de blender en mix tot een gladde smoothie.

* Waarom deze smoothie goed voor je is
Naast dat je van deze zwoele smoothie meteen zin in lange zomeravonden krijgt, zit ‘ie ook nog eens boordevol vitamines, mineralen, eiwitten (cashews en chiazaad), antioxidanten (goji’s) en omega-3 vetzuren (chiazaad). Chiazaad is echt een topzaadje; het brengt je bloedsuikerspiegel in balans, bevat veel vezels, zorgt voor spieropbouw en helpt je calcium op te nemen, wat goed is voor hart en botten.

Cheers!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s