Quick friday night pasta

Ooit kreeg ik dit recept van vriendin R. En sindsdien is deze pasta bij ons thuis favoriet. En heel erg snel te maken dus perfect voor een makkelijke vrijdag. Ook de kinderen vinden deze pasta erg lekker. Dat zou je niet gelijk denken als je naar de ingrediënten lijst kijkt. Zet je bedenkingen aan de kant en probeer het eens. Bij ons is de pasta altijd een succesnummer.

pasta peer

Ingrediënten voor 3 a 4 personen:

  • 200 gram gorgonzola
  • 200 gram creme fraiche
  • blikje peren op sap
  • 100 gram katenspek (broodbeleg)
  • 300 gram pasta bijv. De Cecco Linguine nr. 7 (AH)
  • gemalen zwarte peper

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de plakjes katenspek in reepjes en bak ze op een niet te hoog vuur. Niet krokant bakken. Als ze een beetje beginnen te kleuren de in blokjes gesneden peertjes erbij voegen en de in blokjes gesneden gorgonzola. Laat de kaas zachtjes smelten. Voeg nog een scheutje sap van de peertjes erbij en zwarte peper. Als de pasta gaar is bij de saus voegen en doorroeren. Smullen maar!

pasta peer2

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s