Surround yourself with luxury and beauty

Schoonheid is een verrukking; het is net zo eenvoudig als honger. Er valt eigenlijk niets over te zeggen. Het is als de geur van een roos: je kunt hem ruiken, en dat is alles…..               W. Somerset Maugham

Ik las vanmorgen een stukje uit ‘Coach jezelf naar succes’ van Talane Miedaner. Dit boekje is een soort bijbel voor mij geworden. Af en toe lees ik er iets uit of herlees iets. Het is geschreven door een personal coach die 101 tips geeft om je doelen te bereiken. De meeste tips geven mij veel stof tot nadenken maar ook de motivatie om dingen te veranderen, verbeteren of vanuit een ander perspectief te bekijken.

Vandaag las ik de tip “Omring jezelf met schoonheid en luxe”. Het gaat hier niet om luxe als een dure auto, perfecte make-up, merkkleding, smartphone etc. maar om heel gewone dingen of bezigheden om te buigen naar iets heel bijzonders.

  • Je eet bijvoorbeeld elke dag yoghurt met muesli. Daarvoor gebruik je een bakje dat voor handen is en eet het op zonder er verder bij na te denken. Maar als je nu een prachtig kommetje daarvoor gebruikt en een handje verse aardbeien erbij doet wordt het ineens een bijzondere traktatie.
  • In plaats van twintig goedkope ballpoints die je her en der laat slingeren,  koop of vraag één heel mooie pen cadeau waar je graag mee schrijft.
  • Gebruik bij de maaltijden servetten van stof in plaats van papier. Of dek de tafel met een mooi tafellaken. Als je meestal alleen eet of met z’n tweetjes, koop dan bestek of servies voor twee personen in plaats van voor acht, en neem het mooiste porselein.
  • Kweek verse kruiden op de vensterbank of in een plantenbak en verwerk ze in je maaltijden. Verse rozemarijn om je kip voor het braden mee te vullen of in te smeren, verse basilicum door de salade of soep, verse bieslook of peterselie door je roerei of eiersalade. Het maakt je gerechten extra speciaal.
  • Koop die mooie Crueset braadpan als koken je passie is. Desnoods tweedehands of tijdens de dwaze dagen van de Bijenkorf. Een mooi kwaliteitsmes om de groente mee te snijden.  Een mooie theepot om samen met je kinderen na school of met je vriendinnen thee te drinken. Heel gewone dingen zijn nu niet alleen functioneel maar ook nog eens erg mooi.
  • Investeer in een echt kunstwerk in plaats van de zoveelste plaat van de Ikea. Of maak samen met je kinderen een doek of een beeld. Je zult merken hoeveel waarde je eraan zult hechten en hoe vaak je ogen naar dit speciale object zullen trekken.
  • Onbereikbaar zijn is een grote luxe. Schakel je telefoon uit en geniet even ongestoord van je kop koffie of thee, een artikel in een tijdschrift of om met je kinderen een spelletje te doen.

Met een glimlach heb ik deze tip nummer 86 tot mij genomen. Ik pas hem al jaren toe maar na het lezen ervan was ik mij er vandaag weer even extra bewust van. Het was een heerlijke dag…..

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s