Rösticookies with smoked salmon

Thank God it’s Friday! Heerlijk…. weekend. En zeker geen zin in een ingewikkelde maaltijd. De prepuber had bedacht dat het mozzarella met tomaat moest gaan worden en ging aan de slag. Ik vond nog een vergeten pakje gerookte wilde zalm in de koelkast en bedacht dat iets warms erbij wel welkom was. Dus werden het overheerlijke röstikoekjes. En een lekker sausje van yoghurt, dille en mayo erbij.

Ik zit nu lekker uit te buiken met (nog) een glaasje wijn. Kids naar de hockey…. ik heb het rijk alleen…. hmmmm heerlijk!

fridaynight1fridaynight3

Recept?:

  • 2 bollen mozzarella
  • 2 flinke tomaten
  • paar basilicum blaadjes
  • olijfolie
  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 el. verse bieslook
  • 25 gram boter
  • 2 el. zonnebloemolie
  • 3 el. mayonaise
  • 3 el. volle yoghurt
  • 1 el. fijngehakte dille
  • 200 gram gerookte (wilde) zalm
  • citroen

Snijd de tomaten en mozzarella in plakjes en leg dakpansgewijs over elkaar. Beetje olijfolie erover, peper en zout en basilicum. Plakjes zalm op een gezellig bordje draperen met wat citroenpartjes erbij. Aardappels schillen, wassen en drogen. Grof raspen (in de keukenmachine),  dille fijnsnijden en toevoegen, peper en zout en alles goed mengen. In een flinke koekenpan de boter met de olie verhitten en bergjes van het aardappelmengsel in de pan leggen en een beetje plat maken. Twee minuutjes laten baken en dan omdraaien en de andere kant ook nog even laten bakken. Op een keukenpapiertje laten uitlekken en klaar!

fridaynight5

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s