Vanilia Sample Sale

Vanochtend om negen uur werd ik al opgehaald door vriendin L. om naar de Sample Sale van Vanilia te gaan in Zaandam. Deze ging pas om tien uur open maar je moest er op tijd bij zijn verzekerde zij mij. Een beetje giechelig gingen wij op weg en bij aankomst zag je de rij voor de ingang al van verre. Waar ben ik aan begonnen…. een eindeloze rij vrouwen die verwachtingsvol voor de ingang staan…. Uiteindelijk wel 200 meter lang.

vanilia1vanilia14

Het was eigenlijk best grappig want het weer was prima en om je heen hoorde je allerlei strategiën over hoe je het beste de mooiste stukken kon veroveren. Klokslag tien uur mochten we naar binnen. Je zag iedereen de trappen oprennen om maar als eerste binnen te zijn. Eénmaal binnen lagen de Ikea tassen en trekkarren klaar om de lading kleding in veilig te stellen.

vanilia6vanilia3

Een enorme hal vol met kleding. Allemaal netjes op maat gerangschikt.

vanilia2

Met een opzwepende beat werd het kooplustige publiek opgedreven om te graaien en te passen. Binnen no-time ontstond er een stress om je gescoorde kleding in je bezit te houden. Overal waren graaiende klauwen en blote vrouwen in alle soorten en maten. De enkele man die nietsvermoedend met zijn vrouw mee gekomen was wist van gekkigheid niet waar hij kijken moest zonder met een kledinghanger om de oren geslagen te worden. Al passend moest je weer oppassen dat er niet weer een klauw tussen de rekken verscheen om de kleding weer weg te grissen die je aan het passen was.

vanilia7

Uiteindelijk heb ik een flinke kar vol leuke kleding kunnen vinden. En mijn medegraaiers ook. Toen ik echter om mij heen keek was er een ware oorlog gevoerd. Overal kleding op de grond en over de rekken gegooid en je brak je nek over de kledinghangers. Toch hebben we het flink wat uurtjes volgehouden en melig maar voldaan op weg naar de kassa. Kak… dat valt toch altijd nog tegen.

vanilia4 Onze buit voor vandaag…

vanilia5 En mijn juweeltjes…. maar…. de kast is vol…. Had ik niet tegen mijzelf gezegd….. eerst drie dingen eruit voordat er weer één ding in komt???

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s