Spaghettini with Lemon, Garlic & Breadcrumbs – Nigella Lawson

Weer teveel gegeten… Maar zo lekker dat ik het jullie niet wil onthouden. Vandaag was zo’n dag dat ik troostvoer nodig had. En daarvoor is pasta of een recept van Nigella, maar beter nog allebei, het beste medicijn. Bij een kopje thee heb ik heerlijk haar boeken doorgebladerd en in haar Nigellissima kwam ik een ultiem ‘comfort’ gerecht tegen. Spaghettini met citroen, knoflook & broodkruim. Alle ingrediënten had ik in huis dus hoefde ik gelukkig ook niet naar de buurtsuper. De kleine mens in huis was niet zo gelukkig met mijn keus want de pepertjes zorgde ervoor dat ze beide binnen no-time onder de kraan hingen. Maar voor mij was het superlicious!

broodpasta1

Voor 2-personen:

  • Zout voor het pastakookwater, plus een theelepel zeezoutvlokken of naar smaak
  • 200 gram spagettini, spaghetti of linguini
  • 1 el. gewone olijfolie
  • geraspte schil en sap van een onbespoten citroen
  • ongeveer 50 gram broodkruim
  • 2 el. extra vierge olijfolie
  • 1/4 tl. gedroogde pepervlokken
  • 1 kleine teen knoflook, gepeld
  • peper naar smaak
  • klein bosje peterselie, gehakt

Breng water aan de kook voor de pasta. Strooi er wanneer het begint te borrelen royaal zout in. Strooi de spaghettini in het kokende water, roer met een vork de pasta los, en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit de gewone olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag en strooi er de citroenschil in. Het zal flink sissen. Doe de broodkruim erbij en rooster tot het diepgoud van kleur is. Doe het kruim onmiddellijk over op een koud bord.

Belangrijke stap: schep voordat je de pasta afgiet een kop van het zetmeelhoudende kookwater uit de pan.

Doe de uitgelekte pasta terug in de pan en hussel er de extra vierge olijfolie en de helft van het citroensap door. Blijf husselen tot het merendeel van de vloeistof en de olie is opgenomen. Doe er de gedroogde pepervlokken en zout naar smaak bij en rasp er de knoflook door. Hussel weer en hussel er ook wat pastakookwater door, zodat er een fraai glimmende saus ontstaat. Voeg naar smaak zout en peper toe en controleer of je de rest van het citroensap nog toe wilt voegen.

Meng de gehakte peterselie door het gebakken broodkruim en hussel het grootste deel van het mengsel door de pasta.

Schep de pasta in 2 verwarmde kommen en strooi er de rest van het broodkruim over.

broodpasta2

Bron: Nigellissima

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s