Andiamo a Roma…..

Net terug van een paar dagen Rome. Vroeg uit de veren want de bus vertrok om zeven uur ’s ochtends vanuit Pescara. Om half tien arriveerden we in het centrum van de stad. Eerst de bagage bij de Left Luggage afgegeven zodat we zonder ballast de stad in konden. Als eerste op weg naar het Colosseum. Jammer genoeg stond deze voor een groot deel in de steigers. Een indrukwekkend bouwwerk en vele overblijfselen in de omgeving uit de Romeinse oudheid.

romecol romeinen

Dit is wat de kleine man en de pre-puber gefotografeerd  hebben. De kleine man had (nog wel) oog voor de oudheid maar de pre-puber aanschouwde dit alles en kon alleen maar concluderen dat het een berg stenen was. En dat is natuurlijk ook zo pffff…. Ik kan mij vaag iets herinneren uit mijn eigen puberteit. Ik heb ze de ‘kleine’ camera gegeven zodat ze hun eigen plaatjes konden schieten. Rara… wie welke gemaakt heeft…..

romeopgrav romestenen

En dit vonden wij allemaal dan weer heel fascinerend…..

romezever

Vanaf het Colosseum loop je zo naar het Monumento a Vittorio Emanuele II. Een imposant gebouw geheel opgetrokken in wit marmer met diverse indrukwekkende standbeelden.

romealtare romealtare2

En dan is het alweer lunchtijd. We vinden een leuk restaurant op weg naar de Trevi fontein. Prachtig gedekte tafels, druk en alleraardigst personeel. Vooraf nemen we mozzarella met tomaat en als hoofdgerecht Pasta al Vongole. Dat vind ik thuis al goddelijk maar hier was het helemaal hemels. Lekkere Vino Rosso… top! Behalve de rekening die was over de top en buiten alle proporties. Volgende keer beter opletten waar we neerstrijken want er werd een enorm bedrag voor Servicio berekend. Het eten is over het algemeen juist heel erg betaalbaar in Italië.

pastavongole

Na de in alle opzichten immense lunch naar de Trevi fontein. Iets waar ik erg naar uitgekeken had. Het romantische beeld van…. hoe heet ze ook alweer… in de fontein. Dat beeld was snel verdwenen bij aankomst want er stonden duizenden mensen te dringen rondom de fontein. We werden bijna vertrapt door Chinezen en Japanners. Van schrik zijn we ook vergeten een muntje over onze linker schouder in de fontein te gooien (dan moet je trouwens wel prof-werper zijn om de fontein überhaupt te bereiken). Als je een muntje in de fontein werpt kom je zeker terug in Rome. Dat had dan op een rustiger tijdstip heel handig geweest.

rometrevi rometrevi2

Na de Trevi fontein op weg naar de Spaanse trappen. We werden op weg al bijna daarheen voortgestuwd. In colonne naar de trappen die bij aankomst gewoon niet zichtbaar waren omdat het zwart zag van de mensen.

romespanje3 romespanje2

En toen moest er echt geshopt worden. De puber was na diverse dramatische toevallen er helemaal klaar mee! Op naar de Kiko dus waar ze al dagen vol van was. Dit is een winkel met make-up zover het oog strekt. Een walhalla voor kleine en grote meisjes. Je wordt er prachtig opgemaakt en je gaat voor de bijl. De kleine man stond met twintig Italiaanse mannen geduldig bij de uitgang te wachten.

IMG_8708

Als goedmakertje mocht de kleine man naar de Ferrari winkel.

ferrari

Na een heerlijke aperitivo (borrel met gratis hapjes) zijn we richting ons AirBNB appartement gegaan even buiten het centrum. Villa Teresa. We hadden deze plek gevonden via de leuke site van http://www.airbnb.com. https://nl.airbnb.com/rooms/53526

villa teresa

De volgende dag rustig aan opgestaan en een overheerlijk ontbijtje gehaald bij de plaatselijke bakker. En weer op weg naar het centrum.

Vandaag staan het San Pietro plein en het Pantheon op de planning. Eerst onze koffers weer afgeven op het station. Maar helaas stond daar zo’n lange rij dat we genoodzaakt waren onze koffer mee te zeulen. De weg naar het Vaticaan was niet te missen. Het was zondag en alle wegen gingen richting het huis van de paus. Daar aangekomen werden we geraakt door de prachtige bouwwerken en wederom de immense hoeveelheid mensen. Jammer genoeg gaf de paus niet thuis vandaag.

romepietro romepietro2

De lunch verliep rommelig want we werden zo chagrijnig behandeld in een restaurant dat we zijn weggegaan om vervolgens heerlijke broodjes bij de Subway te halen. En toe natuurlijk weer zo’n heerlijk Italiaans ijsje.

icecream Lekkerste ijsje van Rome volgens Tripadvisor.

Jammergenoeg moesten we alweer terug naar de bus. We hebben twee heerlijke dagen in Rome gehad. Maar we moeten zeker nog een keer terug.

Arrivederci Rome.

 

 

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Andiamo a Roma…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s