TUINVERMAAK #3 PALLET TUIN

Maak je eigen pallettuintje.

Al langere tijd wil ik een ‘kruidentuintje’ maken van een pallet voor aan de muur. Maar hoe kom ik aan een pallet…. Gisteren kwam ik bij toeval terecht bij een bedrijf dat veel met pallets werkt. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heel vriendelijk gevraagd of ze pallets over hadden. Aangezien ik in de Spending Cleanse challenge zit mochten die pallets natuurlijk niets kosten. En het is gelukt! Vier pallets kreeg ik mee. Daar ga ik lekker mee knutselen en als het af is… en toonbaar natuurlijk… dan deel ik het t.z.t. met jullie. Aangezien dat nog wel even kan duren en ik niet aan het eind van de zomer met mijn tuintip wil komen geef ik hieronder de werkbeschrijving.

Je start met de pallet liggend op de grond, waarbij je eerst het worteldoek aan één kant vastmaakt . Let er op dat je het worteldoek even groot als het pallet maakt en neem ook de zijkanten en onderkant mee. Met het nietpistool of de spijkers kun je het worteldoek vastzetten. Zorg ervoor dat je het goed vast zet.

Als het worteldoek vast zit, draai je de pallet om zodat de open randen zichtbaar worden. Je kunt nu wat straks de bovenkant wordt vullen met planten. Daarna vul je de rest op met potgrond. Als het pallet gevuld is kun je de andere openingen vullen met planten. Zorg ervoor dat je deze stevig aandrukt, zowel in de grond als tegen elkaar. Zet de pallet nu rechtop tegen de muur. Druk de planten nogmaals aan en doe er eventueel nog wat potgrond of planten bij.

Gelukt? Dan is je pallet tuin klaar!

Voor het beste resultaat laat je de pallet eerst een paar weken op de grond liggen, zodat de wortels van de planten zich goed kunnen hechten. Vergeet niet de planten genoeg water te geven, ook onderaan.

Advertenties

2 gedachten over “TUINVERMAAK #3 PALLET TUIN

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s