TUINVERMAAK #8 PALLET DAKTUINTJE….

Afgelopen week ben ik druk bezig geweest met mijn moestuintjes op het dakterras. Het was een enorm gesleep met pallets en zakken aarde. Er moesten 3 pallets naar boven en uiteindelijk is er 320 liter aarde naar boven gegaan.

.pallettuin24

Toen alles boven was kon het leukste beginnen. Het in elkaar freubelen…. Op de pallet moest aan de onder- en zijkanten worteldoek geniet worden. En daarna kon de pallet gevuld worden met aarde.

pallettuin27

Eigenlijk was het idee om alle pallets te vullen maar al snel kwam ik erachter dat de pallets wel op een stevige ondergrond moeten staan. Als ik ze direct op de dakbedekking zou zetten hangen ze door op het dak en krijg je misschien lekkage. Dus moest ik voor de andere twee pallets iets anders verzinnen. Bij de Praxis werd ik door een vriendelijke dame geholpen die met het idee kwam om een metertuintje op de pallets te plaatsen. Geweldig idee ware het niet dat mijn pallets geen meter bij een meter zijn. Dus nu dan maar twee pallets onder het metertuintje. Het is niet zo fraai geworden maar omdat het toch een experiment is laat ik het maar even zo. De gevulde pallet is wel super gelukt.

Aangezien ik nog omkom in de Deka zaadjes heb ik die gebruikt. Sla, wortel, radijs en biet.

pallettuin25

En…. er komt al wat op!!!! Radijs en onkruid…..

pallettuin20 pallettuin21

pallettuin23 Ik ben nu regelmatig vanachter mijn luxaflex aan het gluren of er  al wat aan het groeien is. De overburen zullen daar minder blij mee zijn…..

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s