PILATES ADDICTED….

Al geruime tijd doe ik aan Pilates. In eerste instantie noodgedwongen omdat ik niet meer mee kon komen met allerhande hups-lesjes. Ik had al eens een tijd aan Yoga gedaan maar het was mij soms toch iets te zweverig en voor mijn gevoel stond ik een uur lang onderste boven in planken, downside dogs en andere vreemde standjes.

Toen ik de eerste keer meedeed aan de Pilates les had ik echt het gevoel of ik in een verkeerde film zat. Op zich een mooi plot als ik eraan terug denk…. De les was ramvol en aangezien tijd bij mij een zeer rekbaar begrip is was ik weer eens te laat. De Pilates juf gebood mij naar een plek geheel vooraan. Fijn, iedereen gaat nu een uur kijken hoe ik daar als stijve hark probeer te veranderen in een zwaantje. Maar al snel kreeg ik in de gaten dat iedereen in zijn eigen coconnetje kruipt. Ik bakte er werkelijk niets van die eerste les en bedacht mij ook vaak tijdens de les dat ons lichaam toch niet gemaakt is voor dit soort oefeningen. Ik kwam geen millimeter omhoog, omlaag of voorover. En met de rolsessie ging naar achteren prima, hoewel ik er af en toe een zijwaartse rol ingooide, maar ik kwam echt nooit meer omhoog. En ook hier weer posities als de blije baby, de olifant, dooie kever etc.

Maar ik heb doorgezet en na een aantal lessen merkte ik dat ik soepeler werd en voor mijn gevoel na een uur een paar centimeter langer. Ik ben nu echt verslaafd aan Pilates. Het kost mij geen enkele moeite om naar de sportschool te gaan. En sinds ik Pilates doe heb ik vrijwel geen last meer van kwaaltjes. Voor mij geen groepsles als Body Attack (Aanval op je lichaam) of Bodycombat (Lichaamsgevecht) meer. De namen van deze lessen is eigenlijk al een waarschuwing 😉

Pilates brengt je ontspanning en inspanning, waarbij je specifiek traint op kracht, lenigheid, balans en controle. Het versterkt je lijf, romp en is essentieel voor je gezondheid. Je werkt aan buik- en rugspieren zodat je wervelkolom meer steun krijgt. Je krijgt een betere balans en Pilates geeft kracht voor een goede lichaamshouding. Prettige bijkomstigheid… het heeft een goede invloed op je spijsvertering en stofwisseling.

Ben benieuwd of jij het een keer aandurft?….

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s