CALIPPO time

Laatst liep ik in de Xenos tegen deze Calippo style ijsvormpjes aan. Ik heb er gelijk een aantal meegenomen. Zelf ijs of ijsjes maken is leuk en veel lekkerder. En omdat je ze zelf maakt weet je ook wat erin zit. Het is echt weer voor een lekker ijsje dus aan de slag…… vers fruit persen of blenden, in de vormpjes gieten en na 3 uur heb je heerlijke ijsjes.

Hier een paar DIY ijsreceptjes:

Citroen waterijsje

  • 1 Citroen
  • 500ml Water
  • Suiker, na smaak

Pers de citroen. Doe het water bij de citroensap en voeg suiker naar smaak toe.

Aardbei basilicum waterijsje

  • 2 takjes verse basilicum
  • 2 eetlepels suiker
  • 250gr aardbeien
  • 250ml water

Maak de aardbeien en de basilicum goed schoon. Doe alles bij elkaar in de blender, blend zo lang tot alles lekker fijn is.

Banaan sinaasappel limoen waterijsje

  • 1 banaan
  • halve limoen
  • 4 sinaasappels of 500 ml sinaasappelsap

Pers de sinaasappels en de limoen uit. Doe de banaan, limoen- en sinaasappelsap in de blender. Blend het helemaal fijn.

Frambozen waterijsje

  • 125 g frambozen
  • 200 ml water
  • 15 ml honing
  • 30 ml zwartebessen of frambozen siroop/ranja

Doe de frambozen en het water in de blender en blend het goed fijn. Zeef het boven een kom en meng de honing en de siroop erdoor.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s