COCOS DELIGHT…..

De zon laat nog even op zich wachten…. geeft mij mooi de kans om het zonnetje in huis te halen in de vorm van kokos macroontjes. Dit familie recept kreeg ik ooit van vriendin C. Dit recept is zo simpel en lekker dat het hier met grote regelmaat gemaakt wordt. Ook de pre-puber maakt het in een handomdraai en eet ze ook in net zo’n vaart op. Dat kan ook niet anders…. je kunt er niet vanaf blijven.

Ik ga ze nu maken voor mijn buurman. Hij heeft mijn taxushaag weer prachtig recht gesnoeid. Dat is voor een deel uit eigenbelang want anders wordt het ding nooit gesnoeid vrees ik. Hij ziet ook wel dat de ‘buuf’ alleen nog maar achter het beeldscherm zit….. Het heeft dus zo zijn voordelen want in dit soort klusjes heb ik heeeeelemaal geen zin. Niet zo zeer het knippen zelf maar het opruimen. Daar heb ik echt een hekel aan. Laat mij maar koken of bakken. Als dank krijgt hij van mij een zakje zelfgebakken macroontjes.

De ingrediënten heb ik altijd in huis. Bij de DEEN zijn in het schap van de bakproducten kleine zakjes gemalen kokos te vinden. Ze kosten 50 eurocent als ik mij niet vergis dus neem ik regelmatig een paar zakjes mee. De inhoud van zo’n zakje is precies genoeg voor één portie kokosmacroontjes.

Het zakje, koordje en kaartje heb ik van de ACTION. Die verkopen leuke cadeau-pakketjes voor zelfgemaakte koekjes en cupcakes. Het was een cadeautje voor mijn pre-pubre maar die eet alles lekker zelf op. Dus komen ze af en toe van pas als ik iemand eens wil verrassen.

Dus…. aan de slag….

cocos7

  • 2 eiwitten
  • 125 gram fijne suiker
  • 25 gram bloem
  • 1 el citroensap
  • ouwel vellen
  • zakje kokos (125 gram)

Oven voorverwarmen op 170 graden.

cocos cocos1

De eiwitten, suiker en citroensap au bain marie laten smelten. Af en toe omroeren met een lepel. Van het vuur halen en de kokos en bloem erdoor roeren. Bakplaat invetten of bekleden met bakpapier. Of, als je ouwel hebt de ouwel vellen op de bakplaat leggen. Met 2 lepels ”hoopjes” van het kokosmengsel maken met voldoende ruimte om wat te groeien. Baktijd ongeveer 12 minuten. Als de macroontjes afgekoeld zijn scheur de ouwel rondom af.

cocos2

Ik heb zelf geen idee waar je ouwel kunt kopen. Ik heb een stapel van C. overgenomen. Haar vader heeft gewoon een bezoekje gebracht aan de Ouwelfabriek Primus in Oostzaan. En daar een enorme stapel ouwel gekocht. Is een optie als je het in de winkel niet kunt krijgen. En anders maak je ze zonder ouwel vellen. Is ook vast lekker.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s