BIOLOGISCHE WEEKENDACTIVITEITEN…..

Dit weekend zijn er leuke activiteiten op Biologisch gebied voor het hele gezin.

1. EKOTOWN

ekotown5 ekotown2

Het Ekotown evenement wordt gehouden in het Amsterdamse Bos.

Het is een openlucht festival met live optredens van o.a. Niels Geuzebroek, van Dik Hout, Paul de Munnik en nog veel meer. Er worden lezingen gehouden met heel veel inspirerende sprekers. Sportactiviteiten van Yoga tot Rugby. Er is een Kidsplaza waar je op avontuur kunt met de boswachter of lekker knutselen. Ook is er een Boerenplaza waar je kennis kunt maken met boeren en telers, veel Biologische producten en kook workshops.

Kaarten zijn te bestellen via de website. Volwassenen 29,50 en Kids 5,00

2. Lekker naar de Boer

Biologisch is lekker, hip én stoer. Wil je dat zelf eens ervaren? Kom dan naar het Lekker naar de Boer weekend op zaterdag 21 en zondag 22 juni. Tijdens dat weekend houden biologische boeren en tuinders open erf. Maak kennis met stoere boeren en boerinnen en ontdek wat biologisch boeren zo bijzonder maakt. Je kunt met eigen ogen zien dat samenwerken met de natuur zo gemakkelijk lijkt, maar heel veel vakmanschap vereist. Want behalve voor de heerlijkste ingrediënten voor je maaltijd, zorgt de biologische boer ook voor het milieu, dierenwelzijn en de natuur.

Op 21 en 22 juni kun je bij biologische boerenbedrijven in heel Nederland terecht voor rondleidingen, boerenmarkten, proeverijen en allerlei (kinder)activiteiten. Je ziet, ruikt, proeft en ervaart het boerenleven en je kunt kennis maken met de boer en met zijn passie voor het vak. Ga eens je eigen appelsap persen, kaas proeven of een koe knuffelen. Kinderen kunnen wol vilten, in de hooiberg spelen of jonge dieren aaien. Voor elk wat wils! Door te kijken, te ervaren en te proeven gaat er een wereld voor je open.   

lekker naar de boer lekker naar de boer5

Activiteiten bij een boer bijvoorbeeld in Beverwijk:

Zelf oogsten groenten, zelfplukken van aardbeien, zaai en plant demonstraties, proeverijen in de winkel, ouderwetse tractoren tentoonstelling
Proeverij van eigen producten.

Natuuractiviteiten
bijen houden met eigen imker

Kinderactiviteiten
pony rijden, puzzeltocht door de tuin, zelfplukken aardbeien, zelfoogsten groenten, kippen eten geven, spellen met konijnen, spellen met jonge geiten, oud Hollandse boerderij spelletjes

Lekker naar de Boer is gratis. Zoek een boer bij jou in de buurt via de website.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s