kookworkshop

LE MOUTON…. Kookworkshop

Alweer een tijdje terug ben ik met vriendin C. naar Le Mouton geweest voor een kookweekend. Le Mouton ligt in het gehucht Port de Vallee vlakbij Angers in Frankrijk (Loire). Le Mouton had voor een aantal trouwe gasten een culinair weekend georganiseerd. Aangezien wij beide erg van koken houden, genieten van heerlijk eten en drinken en luxe fijn vinden was het snel besloten om daarheen te gaan. Als je echt eens heerlijk in de watten gelegd wilt worden dan is dat de plak waar je moet zijn.

Na een voorspoedige reis werden we warm verwelkomd door Mirjam met een heerlijk glas wijn en een hapje. Meteen de keuken in voor de voorbereidingen voor het diner. Na gedane arbeid werden we naar onze luxe kamer gebracht die heel smaakvol ingericht was. Het hele complex straalt een heerlijke rust uit.

IMG_3715

De andere gasten waren inmiddels ook gearriveerd en samen met wat stamgasten van de chambres d’hôtes werd het glas geheven op een smakelijk weekend. We kregen een geweldig diner geserveerd met wederom verrukkelijke wijn.

Als roosjes geslapen en op tijd op voor een zalig ontbijt dat wij buiten konden nuttigen. Na het ontbijt de keuken in voor de voorbereidingen voor de lunch. Aspergesoep stond op het menu. Prachtig verse asperges had Mirjam heel vroeg bij de teler gehaald. Wat we daar leerde was dat je absoluut geen aspergesoep moet trekken van de schillen. De asperges goed schillen en de kopjes apart houden. Van de rest van de asperge wordt de bouillon getrokken. Zelf de roux maken, bouillon toevoegen en met de staafmixer blenden. Aspergekopjes toevoegen, verse kruiden en bijvoorbeeld garnaaltjes of zalm toevoegen en klaar is een werkelijk verrukkelijke aspergesoep. Ik had dat nog nooit gemaakt maar sindsdien eten wij hem in het aspergeseizoen. Mirjam heeft allemaal prachtig serviesgoed dus de soep werd in stijl opgediend.

mouton

Na de lunch zwezerik klaarmaken. Dat is iets dat ik echt nooit zou bestellen en ik wist ook niet dat het er zo vreselijk onsmakelijk uitziet. We leerden hoe je dit schoonmaakt en op zo’n manier klaarmaakt dat je je vingers erbij aflikt. Daarna kwam er een enorme homp ossenhaas op tafel die nog ontdaan moest worden van vlies. Een echte mannenklus. De kwaliteit van alle producten is echt geweldig. Vers en groots! Natuurlijk alle werkzaamheden vergezeld van diverse wijntjes. En toen we aan het eind van de middag even aan het relaxen waren kwam Mirjam ons weer verwennen met heerlijkheden die ze ‘even’ gemaakt had.

lemouton2

Met kreeften aan de slag. Ik ben weggegaan want kon het niet aan om die beesten in het hete water te kieperen. Hoe hypocriet want ik vind kreeft delicious! Mijn taak was om de kreeften te halveren. Wat een klus, en het kookvocht spoot alle kanten op. Voor bij de lunch toast maken met viseitjes en kwarteleieren. Ook een heel gepriegel om zo’n eitje te pellen….

lemouton3

Met z’n allen naar de markt. Hilarisch natuurlijk! Verse inkopen doen. Wat een aanbod allemaal….. smullen! We hadden daar oesters gescoord. En dat is iets waar je mij ook wakker voor kunt maken. Die hebben we na thuiskomst met een select groepje bij de lunch opgepeuzeld samen met de plaatselijke delicatesse foie gras. Zoals gezegd goede producten en luxe. En een super gemoedelijk sfeertje en wijn…..

IMG_3760

De laatste avond alweer. In het tuinhuis werd het diner geserveerd. Allemaal heel sfeervol aangekleed.

Het is al een tijd terug dat ik in Le Mouton was maar de laatste tijd denk ik vaak terug aan dit prachtige weekend. Bijna alles is perfect. Mirjam en Franc leggen je helemaal in de watten, het huis is geweldig, het zwembad, ligging super rustig. Mooie streek. Leuke stadjes, golfbaan, kastelen en alles wat je je bij het Franse leven kunt inbeelden.

De kookworkshop was natuurlijk wel heel speciaal. Ik heb daar echt gewerkt met zulke geweldige en bijzondere producten en zoveel geleerd. Allemaal handige keukengeheimpjes. Het was best flink aanpoten in de keuken maar wat was het geweldig! We gaan gewoon nog eens terug om lekker helemaal niets te doen. Het enige minpuntje dat ik kan bedenken, wat voor mij toevallig een heel vet punt is dat er overal gerookt mag worden. Ook binnen tijdens de diners. Jammergenoeg trek ik dat niet met mijn gezondheid maar buiten dat vind ik dat echt heel vies. Maar ik wil ook niet de hele tijd mekkeren over het roken dus voelde dat niet zo prettig. Dus Mirjam en Franc….. als jullie daar nog aandacht aan besteden dan komen wij heeeel graag nog eens bij jullie langs 🙂 Het was echt TOP!!!!!

Sinds deze zomer kun je bij Le Mouton ook glamperen in de Zomer Lodges. En gebruik maken van alle luxe faciliteiten. En eventueel gezellig BBQen of mee eten met Franc en Mirjam. Niet voor niets hebben zij hoge waarderingen op Zoover en Booking.com. Kijk hier voor meer informatie.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s