Castricum

HET RUITERHUYS, CASTRICUM

ruiterhuijs3Het is een prachtige dag om neer te strijken bij Het Ruiterhuys. Eerst ben ik samen met vriendin M. naar de kringloop in Heiloo geweest, waar je soms leuke spulletjes kunt scoren, maar met lege handen (althans ik), zijn we daarna neergeploft bij Het Ruiterhuys in Castricum. Daar kun je heerlijk genieten van koffie met gebak, lunch etc. En aangezien het tropisch warm is….ruiterhuijs5Momenteel is het er prachtig. Diverse zitjes in het gras (hoe Scandinavisch) met doeken gespannen tussen palen om schaduwplekken te creëren. Her en der lopen de kippetjes met kuikentjes tussen de tafels door en zelfs een enorm hangbuikzwijn scharrelt over het landgoed rond.ruiterhijs1 Leven als een hangbuikzwijn op een Landgoed….ruiterhuijs2 Er hangt zo’n relaxte sfeer bij Het Ruiterhuys. Vogeltjes fluiten vrolijk, groepjes mensen die gezellig keuvelen en dan al die beestjes….RuiterhuijsHet Ruiterhuys ligt op het Landgoed van Henny Huisman en zijn gezin. Het wordt gerund door de dochter en haar man. Grenzend aan Het Ruiterhuys zijn de Surprisetables. Die zijn ook vrij toegankelijk en in de stallen bevind zich de Bed & Breakfast. Henny heeft natuurlijk nog een stulpje op Bonaire en is verknocht aan het strand. De bewegwijzering is daarom heel grappig en toepasselijk.ruiterhuijs6 In de omgeving van Het Ruiterhuys kun je prachtige wandelingen maken en ook de Schotse Hooglanders tegen komen.ruiterhuijs11 En het Ruiterhuys ligt op fietsafstand van het Castricummer/Bakkumse strand.ruiterhuijs7Binnen heb je het gevoel in een oude herberg te zijn gekomen. ’s Winters knappert hier het haardvuur en nu is het er heerlijk koel.ruiterhijs8Als je iets te vieren hebt kunt je hier ook prima terecht. Een BBQ feestje of en High Tea, het kan allemaal. Zelfs kinderfeestjes worden er gehouden.ruiterhuijs10De aankleding is echt geweldig en ook dicht bij de natuur gehouden.ruiterhuijs14Heerlijk verse muntthee met honing en om te roeren een zoethoutstokje. Hoe Orgineel!ruiterhuijs12Verse jus en een broodje huisgemaakte krabsalade. Mijn tafelgenote had geitenkaas met honing en walnootjes.

Ik kan iedereen een bezoekje aan Het Ruiterhuys van harte aanbevelen. De eigenaren en het bedienend personeel zijn allerhartelijkst, de aankleding en sfeer geweldig, de ligging super, voor kinderen is het er een Eldorado met speelweides en klimattributen, de beesten, de stallen en de vrijheid.

Wat ik alleen jammer vind is dat de kwaliteit van het eten wat mij betreft te wensen overlaat. Ze doen hun best maar het is het net niet. Ik kom er vaak en graag maar ga dan maar voor een koffie met lekkere huisgemaakte appeltaart. Ook nu weer vond ik mijn broodje tegenvallen. Als daar meer aandacht aan besteed zou worden is het een TOPZAAK!

Heereweg 83
1901 MC  Castricum
info@hetruiterhuys.nl
T 0251 – 6 55 555               Dagelijks geopend vanaf 9.oo uur.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s